Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KORONAVÍRUS IGG/IGM ANTIGÉN GYORSTESZT – LEPU MEDICAL 1 CSOMAG

1.429 Ft + ÁFA ( 1.500 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: LEPU-ANTIG-1DB
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. december 07.

Leírás

 •  
 • Prémium minőségű termék, a világ élvonalát képviseli
 • Tőzsdén jegyzett, vezető orvostechnikai cég gyártja
 • Az EU-ban elérhető kiemelkedő minőségű kínai teszt független klinikai vizsgálat alapján
 • Pontosságát egyedülálló hazai laboratóriumi bevizsgálás is megerősítette
  Miről informál

  Aktuális SARS-COV2 fertőzőképes állapot

  Mely esetben javasolt

  Kontakt után legalább 72 órával; tünetek esetén; tünetek megjelenése után 8-9 napig; általános szűrő jelleggel

  Mintavétel módja

  2-3 cm mélyen az orrnyilásban, Felsőlégúti minta

  Engedélyezett felhasználás

  Önmintavétel., Professzionális

  Eredmény várható ideje

  15 perc

  Származási hely

  USA-Kína

  Teszt típusa

  Antigén (Ag) gyorsteszt

  Érzékenység

  Alacsony vírusterhelés (32-es CT számig) mellett 94,4%-os pontosság; Közepes vírusterhelés mellet (25-ös CT számig) pedig 97,3%-os pontosság.

  Fajlagosság

  99%

  Kiszerelés

  1 db/CSOMAG

  Egyéb információ

  A teszt használata előtt gondosan olvassa el a használati útmutatót!, Elérhető 1 és 5 db-os kiszerelésben is., Önmintavételre is engedélyezett.

  Tárolás

  2-30 C

  ÁFA

  5%

  OGYÉI regisztráció

  Van

  CE jelzés

  Van

  Doboz tartalma

  Tesztboríték, oldóanyag, Mintavevő pálca

Gyártói leírás

A SARS-CoV-2 Antitest-teszt az antigénantitest-reakció immun-próba elvén alapul. A tesztkészülék a következő komponensekből áll: kolloid arany jelöléssel ellátott SARS-CoV-2 rekombináns fehérjéből, egy G tesztvonalból anti-humán IgG-vel bevonva, egy M tesztvonalból anti-humán IgM-mel bevonva és a megfelelő antitesttel a minőségellenőrző-vonalon (C). A tesztelés során, ha a minta SARS-CoV-2 IgM antitesteket tartalmaz a kimutatási határértéken vagy annál nagyobb mennyiségben, a tesztcsíkban lévő SARS-CoV-2 IgM antitest reagál a a SARS-CoV-2 rekombináns fehérjével, és aranyszínű csík jelenik meg az M tesztvonal régiójában. Az egyesülés a kapilláris hatásnak köszönhetően felfelé áramlik, majd rögzül az anti-humán IgM antitest M tesztvonal régiójában, lila-piros színű csíkként.

A tesztelés során, ha a minta SARS-CoV-2 IgG antitesteket tartalmaz a kimutatási határértéken vagy annál nagyobb mennyiségben, a tesztcsíkban lévő SARS-CoV-2 IgG antitest reagál a a SARS-CoV-2 rekombináns fehérjével, és aranyszínű csík jelenik meg a G tesztvonal régiójában. Az egyesülés a kapilláris hatásnak köszönhetően felfelé áramlik, majd rögzül az anti-humán IgG antitest G tesztvonal régiójában, lila-piros színű csíkként.

Ha a teszt eredménye negatív, akkor sem az M, sem a G tesztvonal-ban nem jelenik meg lila-piros tesztcsík. Függetlenül attól, hogy a mintában található-e SARS-CoV-2 antitest, a minőségellenőr-ző-vonalon (C) megjelenik egy lila-piros tesztcsík. A minőségellenőrző-vonalon (C) megjelenő lila-piros tesztcsík jelzi, hogy a minta mennyisége és minősége megfelelő-e.

 

A készlet tartalma

A készlet 20 db tesztet, egy használati útmutatót, 1 db csepegtetőt, 1 db tesztkazettát, 1 db szárító tasakot, valamint hígító oldatot tartalmaz.

A tesztcsík standard arany lemezt (kolloid arany jelöléssel ellátott SARS-CoV-2 rekombináns protein), minta lemezt és cellulóz-nitrát membránt (ami az M tesztvonalhoz rögzíti az anti-humán IgM antitesteket és a G tesztvonalhoz az anti-humán G antitesteket), felszívó papírt és műanyag tartódobozt tartalmaz.

 

Mintavételi követelmények

A tesztet szérummal, plazmával és teljes vérrel lehet elvégezni.

A vért professzionális egészségügyi személyzetnek kell gyűjtenie.

A szérum és a plazma ellenőrzése tanácsos elsősorban, de különleges körülmények között a teljes vér is felhasználható gyors vizsgálathoz.

A mintákat a begyűjtés után azonnal meg kell vizsgálni! Nem szabad sokáig szobahőmérsékleten tárolni.

Ha a teljes vérmintát nem lehet azonnal tesztelni, 24 órán keresztül tárolható 2 és 8°C közötti hőmérsékleten. A szérum és plazma minták 3 napon keresztül tárolhatók 2 és 8°C közötti hőmérsékleten. Ha ennél tovább szükséges, -20°C-on tárolhatóak.

Felolvasztás után tilos a visszafagyasztásuk!

 

A vizsgálat megkezdése előtt a mintát szobahőmérsékletre kell visszahelyezni, és össze kell keverni a tesztelés előtt. Csak homo-gén állapotban használhatóak.

Csak tiszta minták használhatók, a hemolízissel, súlyos lipidekkel és sárgasággal fertőzött minták nem!

 

Tesztelési módszerek

 

A vizsgálat előtt alaposan olvassa el az instrukciókat! Tesztelés előtt a reagenseket és a vért szobahőmérsékletűre kell visszaállítani.

 1. Vegye ki a tesztcsíkot a csomagolásból és 1 órán belül használ-ja fel, különösen, ha a vizsgáló helyiségben magas a páratartalom, vagy a hőmérséklet 30°C felett van.
 2. Tegye a tesztet tiszta felületre.
 • Szérum és plazma mintavétel esetén: Helyezzen 10 UL szérum- vagy plazmamintát az A minta cellába, majd adjon hozzá 2 csepp (kb. 80 UL) hígító oldatot a B mintacellába, és indítsa el az időzítőt.

 • Teljes vér mintavétel esetén: Helyezzen 20 UL vérmin-tát az A mintacellába, majd adjon hozzá 2 csepp (kb. 80 UL) hígító oldatot a B mintacellába, és indítsa el az időzítőt.

 1. Várjon a fukszia (lila-piros) csík(ok) megjelenéséig. A teszt eredményét 15 percen belül kell leolvasni. 20 perc eltelte után az eredmények már nem interpretálhatóak.

 

A tesztelési eredmények értelmezése

 

Pozitív (+): A C minőségellenőrző-vonal mellett az M és a G tesztvonalon is megjelennek a színes csíkok.

Negatív (-): Csak a C minőségellenőrző-vonalon jelenik meg színes csík, az M és a G tesztvonalon nem.

Érvénytelen: A C minőségellenőrző-vonalon nem jelenik meg a lila-piros csík. A csík hiánya jelzi, ha nem elegendő a mintamennyiség, vagy helytelen volt az eljárási technika. Tekintse át újra az eljárás folyamatát és ismételje meg a vizsgálatot egy új teszttel. Amennyi-ben a probléma továbbra is fennáll, ne használja tovább a tesztet, és vegye fel a kapcsolatot a helyi forgalmazóval.

C: Minőségellenőrző-vonal M: IgM tesztvonal G: IgG tesztvonal

 

 

Eljárási korlátok

 1. A tesztek eredményét, ahogy minden diagnosztikai teszt esetében, az orvos számára rendelkezésre álló minden egyéb klinikai információval együtt kell kiértékelni.
 2. A termék a SARS-CoV-2 antitestek kimutatására szolgál teljes vérből, szérumból vagy plazmából.

 

Korlátozások

 1.  A vizsgálati eszköz kizárólag a SARS-CoV-2 vírus diagnosztizálására szolgál. Ne használjon lejárt terméket!
 2. A lejárati idő után ne fagyassza le és ne használja fel (a lejárati idő a csomagoláson van feltüntetve).
 3. A vizsgálat ne magas páratartalmú és magas hőmérsékletű helyiségben történjen. Az ideális hőmérséklet 15-30°C, az ideális páratartalom 70% alatti.
 4. A lejárati idő után ne fagyassza le és ne használja fel (a lejárati idő a csomagoláson van feltüntetve).
 5. Ajánlott friss vért venni mintagyűjtéskor. Sárgaságos, fokozottan zsíros, haemolizált, hőkezelt és szennyezett vér hibás eredményt okozhat.
 6. A vizsgálat során viseljen védőruházatot, kesztyűt és szemvédőt!
 7. Ne használja a tesztet a lejárati idő után, vagy a teszt sérülése esetén!
 8. A használt eszköz fertőzési kockázattal jár. A megsemmisítési folyamatnak követni kell a fertőző anyagok megsemmisítésére vonatkozó helyi törvényeket vagy laboratóriumi előírásokat.