Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Covid tesztekről részletesen

Covid tesztekről részletesen
Edinburg, Ameda és Lepu covid tesztek. Tudjon meg a legjobb tesztekről minél több információt.

LEPU Medical Boríték Antigen Teszt
Az elmúlt hónapokban nagyon sokat fejlődtek az új koronavírus diagnosztikai eszközök. Mára megjelent önmintavételre kifejezetten alkalmas magas érzékenységű antigén gyorsteszt. Cégünknél kapható termékkel való vizsgálathoz nem szükséges orrgarat mintavétel, csak orr belső részében néhány cm-ről kell mintát venni. A teszt újdonsága, hogy olyan formában került kialakításra, hogy bárki biztonságosan és nagy
pontossággal végezheti el a tesztet, akár saját otthonában is. A teszthez felső légúti mintavétel történik, de nem szükséges a mély, orrgarat (nasopharyngealis) mintavétel.
A pálcával csak 2-3 cm mélyen kell az orrlyukba törölni, így sokkal kevésbé kellemetlen a teszt elvégzése, és kisebb egészségügyi gyakorlat szükséges a mintavételhez. A teszt elvégzése is egyszerű, amely folyamat végén egy zárt borítékot kapunk. Az eredmény leolvasása és a hulladék kezelése is sokkal egyszerűbb. A teszt alacsony vírusterhelés (32-es CT számig) mellett is 94,4%-os érzékenységet ér el. Ausztriában az oktatási intézmények használják ezt a fajta tesztet,. A tesztről ide kattintva tudhat meg többet.

ACRO Biotech Ag Covid-19-Influenza A-B kombinált teszt
Az ACRO Covid-19 antigén és antigén/Influenza A/B kombinált teszttel is rendelkezik. Az USA-ban és Kínában lévő saját gyártóbázisával kapacitását könnyen képes skálázni. Antigén termékeinek szenzitivitása 97,7%, specificitása 99,0%. A kombinált teszt télen különösen hasznos, mivel az influenza és a SARS-CoV2 tünetei közül több megegyezik, így egy szűréssel dupla információt nyerhetünk. A termék 20-as kiszerelésben érhető el. A standard és a kombinált teszt ára közötti különbség elhanyagolható (kizárólag
professzionális felhasználásra). A cég rendelkezik további kombinált termékekkel, úgymint COVID-19/adenovirus/M-Pneumonia-Influenza A/B, legújabb terméke nyálminta alapján is képest a vírus antigén azonosítására!

Edinburgh Genetics Active Xpress
Egy innovatív angol biotechnológai cég fejlesztése. A vállalat antigén és antitest tesztje a legjobbak között Európában, az Edinburgh Genetics termékei az Egyesült Királyságban készülnek. Antigén és antitest tesztjeinek szenzitivitása 95% felett van a tünetes pácienseken (alacsony víruskoncentráció melletti értékek figyelembe vételével is), és ennél alig alacsonyabb tünetmentes pácienseken. A 20-30 CT közötti tartományban azonosított érzékenysége 96% feletti, specificitása minden esetben közel 100%. Az  eszköz közép-európai forgalmazója az IQB Medical. A termék 10-es és 20-as kiszerelésben kapható (kizárólag professzionális felhasználásra – az 1-es kiszerelés előkészületben). Az antitest teszt 1-es, 10-es és 25-ös kiszereléssel rendelkezik. Az antigén és antitest teszt esetében is minden tesztkazettához külön előre kiszerelt oltóanyag tartozik.

Ameda AMP
Az osztrák gyártó technológiai igényességéről és kiváló minőségű termékeiről ismert, már az antitest terméke is kiemelkedő volt 2020 tavaszán. Tesztje jelenleg a világ
legjobb néhány tesztje közé tartozik klinikai értéke és hazai kipróbálások, bevizsgálások alapján. A terméket Austriában, Grázban gyártják. Szenzitivitása 97,3%, specificitása 100% alacsonyabb (24-35 CT!) víruskoncentráció mellett (szűk, 90-99,8% konfidencia intervallumon belül!). A teszt 25-ös csomagban kapható. Kihelyezett teszteléseken elsődleges tesztként használja cégünk 2020 november közepétől. Eddig több ezer teszt elvégzése után sem jelzett fals pozitív eredményt és a kettős ellenőrzési protokollunk alapján nem találtunk olyan tesztet, amely képes lett volna több pozitív eredményt adni, mint az AMP. A termék kizárólagos képviselője az IQB Medical. Hazai, -kis mintaszám melletti- dokumentált kipróbálási eredménnyel rendelkezik, amely során 100%-os eredményt nyújtott.

MÁSODIK GENERÁCIÓS ANITEST TESZTEK

Edinburgh Genetics Antitest Gyorsteszt
A fent említett angol biotechnológai cég antitest tesztje kimondottan alkalmas a lezajlott ferttőzés illetve az annak következtében esetlegesen kialakult immunreakció megállpítására. Az Edinburgh Genetics termékei az Egyesült Királyságban készülnek. Antigén és antitest tesztjeinek szenzitivitása 95% felett van érzékenysége, fajlagossága pedig 97% feletti. Az eszköz közép-európai forgalmazója az IQB Medical. A termék 1-es, 10-es és 25-ös kiszerelésben kapható. Az antitest teszt 1-es, 10-es és 25-ös kiszereléssel rendelkezik. Az antitest teszt esetében is minden tesztkazettához külön előre kiszerelt oltóanyag tartozik.

LEPU Medical Antitest Gyorsteszt
Kína egyik legnagyobb és legnevesebb orvosi eszközöket fejlesztő és gyártó vállalata. A teszt különlegessége, hogy az immunválasz meglétét a vírus „S”-proteinje alapján azonosítja. Ez az a vírusfehérje, amely az Pfizer, Moderna és Astra Zeneca oltása következtében kiváltja az immunizációt. LEPU Medical tesztje kimondottan alkalmas az oltás utáni kialakult védelem gyors és pontos vizsgálatára. Más nem „S”-proteinnel dolgozó termékek nem alkalmasak az oltások esetleges eredményének vizsgálatára.

EGYÉB JAVASOLT TESZT
ACRO Biotech D-Vitamin-Szint Ellenőrző Gyorsteszt
Mára már tudományosan igazolt tény, hogy az emberek D-vitamin szintje jelentős szerepet játszik az új koronavírus fertőzés következtében kialakuló tünetek és betegség
súlyosságában. Éppen ezért különösen fontos ismernünk, hogy milyen a D-Vitamin szintünk. Legjobb védelmet biztosítja-e számunkra egy esetleges fertőzés esetén? Az amerikai ACRO Biotech terméke 10 perces vizsgálati idő mellett három kategóriában (alacsony, közepes, magas) mutatja meg a D-Vitamin szintet és ez alapján dönthetünk kiegészítő D-Vitamin táplálékkiegészítő szedésének szükségességéről. A vizsgálathoz, az antitest tesztekhez hasonlóan egy csepp vér szükséges. A teszt otthoni körülmények között is elvégezhető.